search slide
search slide
pages bottom

Bingo, vroeger en nu

bingozaal1In het begin van het  spelen van Bingo werd dit nog in, meestal rokerige , zalen gedaan. Meestal door dames die de nodige mondvoorraad en koffiekannen meenamen. Veel deelnemers hadden dan ook vaste zitplaatsen. En het geruzie begon al gelijk over de zitplaatsen. De zaal , gevuld met een kakofonie van gepraat, was pas stil te krijgen zodra het spelletje begon. En als dan een nieuweling een keer mee kwam doen en dan nog gelijk een goede prijs in de wacht sleepte, begon het krakeel weer van voren aan. Sommige gebruikte woorden zijn niet geschikt om te herhalen!

Bingo

Door de spanning die ontstond tijdens het Bingo spel, werd de zaal vermengd met een geur van eten,drinken, rook en zweet. Het was soms afzien.

De prijzen varieerden van koffiepakketten tot levensmiddelenpakketten en alle denkbare kleine huishoudelijke benodigdheden.        

huishoudpakket

Tegenwoordig is natuurlijk het roken niet meer toegestaan en ook het meenemen van eten en drinken is aan banden gelegd. Ook de prijzen zijn veranderd maar de kakofonie van het gepraat tot aan het begin van het spelletje is gebleven. De vermenging van geuren ook.

Hoe anders kan dit spelletje in deze tijd gespeeld worden.

Niet meer ergens naar toe moeten gaan. Niet meer gebonden zijn aan een vastgestelde tijd. Geen geruzie over zitplaatsen. Wel de ambiance maar niet meer de lasten. Bingocams biedt je daar de mogelijkheid voor.

Het spelen is niet veranderd, de techniek heeft het spelletje alleen anders gemaakt. Niet meer de deur uit hoeven, geen geruzie over zitplaatsen, geen hinderlijke geuren. Wel nog het contact met je medespelers. De gezelligheid van het spelletje is gebleven, het contact ook maar dan anders.

Bingocams biedt je de kans om dit heerlijke Bingo spel te blijven spelen. Blijf via je webcam in contact met je medespelers en geniet van het spelletje en de reacties om je heen.